sjukt värre

Det blerv ett akutbesök på Strömsholm i söndags.

Lilla Soda blev knalldålig efter en jaktdag, var mer eller mindre medvetslös och hade nästan som kramper,slemhinnorna var kritvita och hon var alldeles kall. Med full värme och hunden i en varm filt åkte vi som galningar på hala,dåligt plogade vintervägar till djursjukhuset.
Hon hade 35,5 i temp, vätskebrist, akut kaliumbrist och blodsockernivån var otroligt låg,  efter lite Glukos och dropp kvicknade hon dock till och var snart sitt vanliga kvicksilver.
Dom var oroliga för "jaktödem" men röntgen visade inget konstigt.
Nya blodprover  visade att värdena var nästan normala så vi beslöt att ta henne med hem trots att de ville behålla henne.

Förmodligen har hon gjort av med mycket energi väntandes i kall bil, kollandes efter husse,( då har man inte tid att dricka) och när hon sedan väl kom ut brände hon i väg på ett 30 minuters drev för att sedan köra fast i ett gryt där hon blev kvar i drygt en halvtimme.
Nu har Soda ett nytt tjockt täcke och får förmodligen inte vara lös i bilen mer i väntan på jakt. Inget ouppblött torrfoder på morgonen och extra högenergifoder under dagen.

Själv har jag legat nerbäddad sedan i måndags em , inte vet jag i vad, men känner mig inte alls kry, mår illa,svettas,fryser och snorar  till o från. Min behandling består i Enchinaccea, Alvedon,vitaminer, sömn,varma filtar och tv.

Var tvungen att fara ner till jobbet och prova ut arbetskläder så jag passade på att betala räkningar och uppdatera här, nu ska jag bädda ner mig igen. Blir inget svårt att somna.........