Blandad sjöfågeljakt med båtäventyr

Vi startade med en andjakt hemma hos Pär, alla som hade bössa fick skjuta. Änderna kom snabbt och det blev inte så många "omflog" men ett tjugotal änder gick ner.
Hexa jobbade på bra och hittade bl.a en Kricka ganska nära där vi stod som inte jag sett gå ner.
Lite kul att vi alltid är samma gäng som apporterar, chargongen blir ganska rå emellanåt och kontakten med värdparet blir allt varmare. Ett helt underbart par faktiskt.

Under lunchen fick vi en frestande inbjudan från Dante,Eva o Urban till deras ö i Mälaren. Vi tackade genast ja och i väg bar det på de mest krokiga vägar
På vägen ut gick sjön så högt så vi delade oss i två grupper ( kolla båten) för på vägen hem åkte vi hela gänget, nämligen 6 pers, 3 hundar, 4 bössor ,ett antal ryggor och en tung säck med fågel o diverse annan packning....
Vi hade såååå trevligt, grillade korv, umgicks o skojade friskt.
När Gässen började flyga in blev grabbarna som förbytta och de smackade ner några stycken, fler hade det blivit om vi inte måst hitta tillbaks till bryggan innan beckmörkret kom.
Det var ett riktigt äventyr att lassa in allt o alla i båten, själv satt jag på en rygga då de ursprungliga sittplatserna inte räckte till.
Bitch är halt, ena framtassen varm o svullen. Hittar ett sticksår som gått rakt igenon "simhuden" mellan framtårna, förmodligen trampat på en spik.

Nedan: Näsapor eller vad kallades trädfolket i Sagan om ringen ? Vissa likheter ??
Ledsen provdocka
Inte fullpackad båt