Apportering mm

I Lördags var vi på en jättetrevlig andjakt som började med en delikat lunch, fåglarna flög bra och det blev ett 60 tal änder totalt på två små dammar Det är tredje året vi är där och det blir bara bättre och bättre.
Värdfolket är suveräna och här har hundförarna bössor med ,då skammade fåglar kan ta sig väldigt långt bort. Vi får stort förtroende och mycket beröm och tacksamhet för vårt o hundarnas engagemang.

Kulan går från klarhet till klarhet som jakthund, en dirigering på 250 m i sådd åker.... fick jobba en stund men då vi  inte kunde se varandra alls måste jag säga att hon skötte sig kanon !Här har det funderats på allt från synproblem till noskvalster, tyvärr är det nog koncentrationen som brister. Se terrängen m Hexa i bild nedan.

Vid damm två som användes för första gången fick Kulan o Hexa stöta, det gjorde dom bra men såten var som en kanal som gick runt i olika gångar så det var lite svårt att hjälpa fram hundarna ( om inte jag hade velat simma själv såklart)
Hexa fick plocka några i eftersöket, där labbarna gått tomma....

Solo fick 3 "utplanterade" änder att söka rätt på efter att jakten var klar. Har aldrig sett dess make till ihärdig valp .
I dag har vi haft besök av en Kiwivalp. Kiwi är en dotter till Fly.
Det är alltid roligt med nya bekantskaper och det här var mycket intresserade och entusiastiska människor. Vi visade lite hur vi jobbar våra hundar och gav lite tips o råd.

Nedan: Godset
Hexa söker
Lunch